
FREQUENTLY ASKED QUESTION (FAQ) 
 

Sl. No. Queries Answers 
1. Whether a self-

certified undertaking 
from beneficiaries to 
the effect that they do 
own any pucca house 
in anywhere in the 
country may be 
taken.  

State/UTs will have the flexibility to accept a self-
certified undertaking from the beneficiaries, 
certifying that they do not own any pucca house 
anywhere in India. States/UTs will, however, observe 
due diligence through cross checking with the 
beneficiary information made available from other 
sources as prescribed in Para 7.2 and Para 8.4 of the 
Pradhan Mantri Awas Yojana (Urban) Mission 
Guidelines.  

 

 

 

 


